full screen background image

Încrederea în economia României s-a îmbunătățit

economie-statistici     Încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a crescut în octombrie, recuperând declinul din septembrie, în timp ce sentimentul economic la nivelul Uniunii Europene s-a îmbunătăţit luna trecută pentru prima dată în ultimele patru luni, potrivit datelor Comisiei Europene.

Indicele încrederii în economia României a urcat cu 1,5 puncte, de la 99,8 puncte în septembrie la 101,3 puncte. Raportat la august, indicele a coborât cu 1,2 puncte în luna septembrie.

Toate cele cinci sectoare incluse în indicele Comisiei Europene au avut o evoluţie pozitivă în octombrie, cele mai semnificative creşteri fiind înregistrate în sectorul de retail şi cel al industriei, de 2,9 puncte, respectiv 1 punct. Încrederea consumatorilor s-a îmbunătăţit cu 3,4 puncte, dar rămâne în teritoriu negativ, la -26 de puncte.

În zona euro, încrederea în economie a crescut în octombrie cu 0,8 puncte, de la 99,9 puncte în septembrie la 100,7 puncte, în timp ce la nivelul UE indicele a urcat cu 0,5 puncte, la 104 puncte.

comments

comments




Leave a Reply

avatar