full screen background image

Contrabandist de ţigări, atins de un glonţ tras de poliţiştii de frontieră, în apropiere de Bilca

colete tigari     Miercuri, în jurul orei 21.20, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava au observat, în apropierea localităţii Bilca, două autoturisme de teren, care se deplasau în mare viteză, de la frontiera de stat către interiorul ţării.

Având suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă, polițiștii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri maşinile pentru control.

Şoferii celor două autoturisme nu au oprit la semnalele efectuate, continuându-şi deplasarea în mare viteză, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să părăsească partea carosabilă, pentru a evita coliziunea cu cele două maşini.

Poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea acestora, folosind semnalele acustice şi luminoase, dar cei doi şoferi nu s-au supus somaţiilor legale, fapt pentru care, conform procedurilor legale în vigoare, au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical şi patru spre pneurile unuia dintre autoturisme.

După aproximativ 1 km, unul dintre autoturismele urmărite a oprit transversal, astfel încât să blocheze direcţia de deplasare a autospecialei poliţiei de frontieră, cu intenţia vădită de a asigura fuga celuilalt autoturism urmărit.

Conducătorul maşinii, Florin A., în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut şi, deoarece s-a constatat ca a fost atins de un glonţ, acesta a fost transportat de urgenţă, de către poliţiştii de frontieră, la Spitalul Municipal Rădăuţi, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent, starea lui fiind stabilă.

Cercetările în acest caz sunt continuate de căte Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar