full screen background image

230 de milioane de lei pentru serviciile prestate către asiguraţii suceveni

cas-suceava     În baza actelor adiţionale sau contractelor perfectate, în primele 3 trimestre ale anului, a fost decontată suma de 228,51 de milioane de lei, către furnizorii de servicii farmaceutico-medicale, informează preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Adela Băişanu.

Pentru serviciile prestate către asiguraţi, CAS a plătit 89,23 de milioane de lei pentru medicamente; 123,28 de milioane de lei pentru spitale; 25,41 de milioane de lei pentru servicii medicale în asistenţa medicală primară; 24,64 de milioane de lei pentru medicamentele destinate bolilor cronice cu risc crescut, utilizate în programele naţionale cu scop curativ; 12,12 milioane de lei pentru servicii medicale în asistenţa medicală de specialitate, dar şi 4,73 de milioane de lei pentru servicii medicale paraclinice.

Fonduri în valoare de 2,86 de milioane de lei au acoperit cererile de finanţare a dispozitivelor şi echipamentelor medicale; cu 2,51 de milioane de lei s-au decontat materialele sanitare specifice utilizate in programele naţionale de sănătate, cu 1,12 milioane de lei s-au plătit serviciile medicale de recuperare-reabilitare a sănătăţii, iar serviciile dentare au primit 448.730 de lei.

Conform informării privind activitatea instituţiei în primele 9 luni ale anului 2014, unicul centru de permanenţă din judeţ s-a ales cu decontări de 374.679 de lei, cu îngrijirile la domiciliu s-au cheltuit 168.900 de lei, în timp ce contravaloarea prestaţiilor medicale acordate în ţările UE s-a ridicat la 1,8 de milioane de lei.

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a încheiat, cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, acte adiţionale la contractele pentru anul 2013, acestea fiind valabile în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014.

În această din urmă lună, a avut loc procesul de contractare a serviciilor farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală, acoperind integral anul în curs.

Este vorba despre 713 acte adiţionale, dintre care, pe tipuri de furnizori de servicii medico-farmaceutice, cele mai multe, adică 287, sunt pentru medicina primară. Urmează, în ordine, furnizorii de medicamente, adică farmaciile, cu 148 de acte adiţionale; ambulatoriul de specialitate clinic-101; furnizorii de dispozitive medicale-68; asistenţa medicală dentară-48; ambulatoriul de specialitate paraclinic-28; ambulatoriul de specialitate de recuperare-15; asistenţa medicală spitalicească-10; îngrijirile la domiciliu, cu 8 acte adiţionale parafate cu furnizorii de servicii medicale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar