full screen background image

Va începe construcţia a două noi poduri peste Dunăre

pod cernavoda     Reprezentanţii Guvernelor român şi bulgar au semnat, la Bucureşti, un memorandum prin care se angajează să înceapă construcţia a două noi poduri peste Dunăre, în primă fază la Turnu Măgurele-Nikopole şi ulterior la Călăraşi-Silistra, termenul avansat pentru inaugurarea primei construcţii fiind 2 ani.

Cele două guverne vor forma un grup comun de lucru care va stabili detaliile tehnice şi sursele de finanţare aferente proiectelor.

Autorităţile române şi bulgare preconizează ca săptămâna viitoare să dispună deja de un plan concret privind data începerii lucrărilor, premierul Victor Ponta, prezent la ceremonia de semnare a memorandumului, arătând că proiectele de infrastructură dintre România şi Bulgaria pot fi finanţate atât din bugetul naţional, cât şi din fonduri europene.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de înţelegere cu autorităţile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind construcţia celor două noi poduri peste Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar