full screen background image

Majoritatea expertizelor Casei de Pensii primesc aviz favorabil

casa de pensii suceava     75 de expertize, în medie, pe zi – acesta este numărul realizat de Casa suceveană de Pensii în acest an.

Majoritatea dosarelor au fost acceptate, dar au existat și 11 cazuri de respingere și 17 de depensionare, ca urmare a revizuirii la termen.

În acest din urmă caz, pensionarii de invaliditate sunt supuşi revizuirii medicale periodice, în funcţie de afecţiune, la intervale cuprinse între 1 şi 3 ani, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare.

După fiecare revizuire, medicul expert emite o nouă decizie medicală asupra capacităţii de muncă, prin care se stabileşte menţinerea în acelaşi grad de invaliditate, încadrarea în alt grad sau redobândirea capacităţii de muncă.

Pe lângă Casa de Pensii funcţionează comisii de verificare a pensionarilor de invaliditate, acestea din urmă având în componenţă medici experţi ai asigurărilor sociale.

În situaţia în care comisia nu se poate pronunţa asupra cazului analizat, dosarul medical este trimis Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar