full screen background image

Investigație pe tema difuzării meciurilor de fotbal din Liga 1

1.FOTBAL:FC BRASOV-STEAUA BUCURESTI 1-1,LIGA 1 (27.10.2013)     Consiliul Concurenței a demarat în această vară o investigație pe tema difuzării televizate a meciurilor din Liga 1 de fotbal, a declarat, marți, Bogdan Chirițoiu, președintele instituției, în cadrul unei conferințe de profil.

‘Până în acest an, am avut sub control difuzarea meciurilor de fotbal. Însă Liga a încercat un nou mecanism, pe care îl investigăm. Până acum, s-a mers pe o formulă cu mai multe loturi, din care majoritatea au ajuns la un singur operator. Acum Liga a venit cu un alt model, să dăm meciurile către toată lumea, însă unii operatori de cablu le-au achiziționat, alții — nu. Impactul e același: doar jumătate din țară are acces la meciuri’, a arătat Chirițoiu.

În martie, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, privind comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I.

Ulterior, în iunie, compania de cablu UPC și Focus Sat, serviciul său de satelit, au încheiat un acord de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia posturilor Look TV și Look Plus, care urmau să difuzeze meciurile de fotbal.

În schimb, compania rivală, RCS&RDS, a depus o plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, susținând că “vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar