full screen background image

Cota unică de 16% rămâne până la alegerile din 2016

ponta     România va păstra cota unică de impozitare de 16% până la alegerile parlamentare din 2016, după care forţele politice care vor ieşi câştigătoare din acel scrutin vor adopta o decizie cu privire la menţinerea acesteia, a declarat premierul Victor Ponta.

“Păstrarea cotei unice a fost o condiţie a partenerilor liberali din coaliţie. Am acceptat-o, o păstrăm şi sunt absolut convins că, până la alegerile din 2016, România va avea clar cota unică de 16%, iar, mai departe, sigur, forţele politice care vor avea legitimitatea dată de alegerile parlamentare din 2016 vor putea să spună dacă menţin această cotă unică sau nu”, a spus Ponta, la cea de-a XXIII-a ediţie a “Topului Naţional al Firmelor Private din România-TOP 2013”, potrivit Mediafax.

El a reluat totodată ideea că nu vor fi majorate taxe şi impozite pentru anul viitor, cu argumentul că tot ceea ce a fost adoptat şi se află în dezbatere în prezent se înscrie în politica fiscal-bugetară deja aprobată cu organismele internaţionale.

“Aşa încât, 2015 şi 2016, nu cred că guvernul viitor are în vedere să mărească vreo taxă sau vreun impozit special”, a afirmat Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar