full screen background image

Consiliul Județean al Elevilor își pregătește noua generație de leaderi

consel1     Duminică, 26 octombrie, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, președintele Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Suceava, Tudor Găitan, alături de formatorul Consiliului Național al Elevilor, Mara Perța Șofrona, au susținut o activitate de formare și o sesiune de prezentare a Consiliului Elevilor.

La activitate au participat aproximativ 35 de persoane, candidați la una din funcțiile de conducere ale Consiliului Școlar al Elevilor, voluntari care doreau să afle mai multe și profesori coordonatori coordonatori ai forului. Participanții sunt elevi la Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți, Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, acesta din urmă fiind și gazda evenimentului care a durat aproximativ 4 ore.

Acțiunea a demarat prin joculețe de intercunoaștere, aflând planurile viitorilor leaderi ai elevilor suceveni, urmând o sesiune de prezentare a modului în care funcționează singurul for reprezentativ al elelevilor din România și, în ultima parte, cu o activitate de formare în privința luării deciziilor, a leadershipului și a lucrului în echipă.

Săptămâna 27-31 octombrie este dedicată aegerilor CȘE în toată țara, participanții hotărând ca imediat după ocuparea finalizarea lor să se întâlnească din nou pentru a crea un plan de acțiune comun.

„O astfel de activitate este extrem de oportună și folositoare având în vedere că urmează alegerile la nivel județean. În felul acesta pregătim viitoarea echipă și ne asigurăm că pregătim un electorat activ și informat.” a declarat președintele CJE Suceava, Tudor Găitan.

“Aceasta activitate a reprezentat pentru candidații CŞE ocazia perfectă pentru a realiza că schimbarea se face în pasi mici, cu perseverență și seriozitate. Ne dorim să mai organizăm în viitor și alte evenimente similare. Consider că tinerii merită să fie sprijiniți să descopere cele mai bune metode prin care nevoile lor să fie luate în considerare, să fie ajutaţi să interrelaţioneze și să se cunoască.”, a spus Adrian Puha, preşedine CŞE, Colegiul Tehnic Rădăuţi.

“Tot ce pot spune în câteva cuvinte despre această activitate este că sentimentul pe care l-a provocat şi care încă persistă este minunat. Este exact activitatea care arată cum eforturile tuturor membrilor consiliului se materializează, este activitatea care uneşte, care inspiră şi care face ca noi să să fim perseverenţi, uniţi şi să aducem o schimbare, oricât de mică. Este dovada că vrem şi putem să schimbăm ceva şi că nu ne limităm la cuvinte, ci trecem la fapte, la acţiuni care îmbină utilul cu plăcutul, acţiuni din care învăţăm foarte multe în cel mai eficient mod şi care fac ca totul să merite.”, crede Mădălina Gabriela Ciotău, responsabil departamentul Avocatul Elevului, Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuţi.

“Experiența de astăzi mi-a reamintit un lucru esențial: exercițiul democratic se învață, se dobândește pe băncile școlii, prin scenarii de comunicare degajate, simple, naturale, autentice, fără părtiniri sau partizanate nejustificate. Am luat parte la un dialog sincer, onest, creativ și inspirat, lipsit de rezerve, la un scenariu de comunicare de excepție.”, a declarat Florin Popovici, profesor coordonator CŞE, Colegiul Naţional Eudoxiu Hurmuzachi Rădăuţi.

“Cu paşi mici putem face lucruri mari! Mă bucur mult pentru acest pas în colaborarea CŞE-urilor din oraş, pentru această primă încercare de a înlocui competiţia cu munca în echipă. E nevoie să ne unim forţele pentru a realiza schimbările dorite. Sper că această iniţiativă va continua şi se va concretiza în proiecte comune.”, a spus Anca Donisan, profesor coordonator al CŞE, Colegiul Andronic Motrescu Rădăuţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar