full screen background image

Centura ocolitoare a Sucevei rămâne o prioritate pentru autorităţile locale

nechi viva     Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, crede că centura ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ este o prioritate, dar recunoaşte că, în momentul când firmele private care sunt sub contract cu statul nu îşi fac datoria, autorităţilor nu le rămân prea multe de făcut.

Prezent astăzi la emisiunea “Dimineţi animate”, difuzată de Radio Viva FM, Nechifor a declarat că abia la 1 octombrie a putut fi demarată o nouă procedură de achiziţie publică, pentru găsirea unui constructor al centurii.

Contractul este pus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) şi este aşteptată declararea unui câştigător.

Nechifor: “Abia pe 15 septembrie a fost reziliat contractul cu firma care nu făcea nimic la lucrările de pe centură. Existau, conform legii, 15 zile de contestaţie pentru respectiva firmă. Nu au făcut contestaţie, pentru că nu aveau niciun motiv. Abia la 1 octombrie s-a putut demara, din nou, o procedură de achiziţie publică. Acum, contractul este pus din nou pe SEAP şi aşteptăm, în scurt timp, să fie declarat un câştigător, care să facă treabă cu adevărat. Centura e o prioritate, dar, din păcate, în momentul când firmele private care sunt sub contract cu statul nu îşi fac datoria, nu avem foarte multe pârghii, decât cele legale, care înseamnă şi mult timp pierdut.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar