full screen background image

Casa de Cultură a Studenţilor, înfiinţată la USV

valentin popa     Cea de-a cincisprezecea Casă de Cultură a Studenţilor din ţară a fost înfiinţată la Suceava.

Aceasta va funcţiona în subordinea Ministerului Educaţiei şi sub coordonarea Universităţii “Ştefan Cel Mare” Suceava.

Rectorul Valentin Popa a declarat, astăzi, că instituţia este singura din ţară care va funcţiona sub acest tip de management.

Casa de Cultură a Studenţilor Suceava va avea un director, contabili şi 8 posturi pentru compartinemtul cultural-sportiv.

Prin ordin al Ministrului Educaţiei, profesorul Valentin Ianoş a fost numit director interimar, pentru maxim 6 luni sau până la finalizarea concursului.

Ianoș a spus că își pune mare speranţe în activitatea Casei de Cultură a Studenţilor, care va funcţiona, până la obţinerea unui spaţiu propiu, lângă Auditoriumul “Joseph Smidt” al Universităţii.

Potrivit lui Ianoş, Casa de Cultură a Studenţilor va continua să sprijine proiectele culturale începute, respectiv Arcanul USV, trupa de Teatru Fabulinius și radio USV.

Valentin Ianoş doreşte să înfiinţeze trupe de muzică, de dans, o revistă a Universităţii, ateliere foto şi de turism şi chiar stagiuni de teatru şi muzică clasică.

În ceea ce priveşte partea materială, în acest moment se negociază cu oficialii de la minister bugetul pentru lunile noiembrie şi decembrie. Pentru anul viitor se doreşte o subvenţie ministerială de 1.200.000 de lei, dar şi 300.000 din încasări propii.

Pe viitor, oficialii Casei de Cultură a Studenţilor îşi doresc propriul sediu, fie în oraş, fie în campusul 2 de la Moara.

comments

comments




Leave a Reply

avatar