full screen background image

Elevii doresc diversificarea disciplinelor opționale

elevi-clasa-scriu     În anul școlar anterior, programele sociale au prezentat o importanță deosebită în învățământul sucevean.

Programul “Bani de liceu” a avut 8.600 de beneficiari, “Bursa profesională” – 1.600,  “Transport elevi” – 8.500,  “Rechizite şcolare” – 46.200 de elevi, iar “Cornul și laptele” – 84.800 preşcolari şi elevi.

Datele sunt cuprinse în raportul privind activitatea desfășurată de Inspectoratul Școlar, instituțiile conexe și unitățile școlare în anul școlar 2013 – 2014, prezentat de inspectorul general Gheorghe Lazăr.

În ceea ce privește aspectele vulnerabile din învățământ, el a amintit “diversificarea de către unităţile şcolare a ofertei de discipline opţionale  pentru a răspunde intereselor elevilor care trăiesc într-o furtună informaţională din care nu întotdeauna ştiu ce să selecteze” și “creșterea numărului copiilor și elevilor rămaşi nesupravegheaţi, ai căror părinţi sunt plecaţi la lucru în străinătate ori care provin din familii monoparentale ori din medii defavorizate”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar