full screen background image

Concert de muzică franceză “Le passage secret”, la USV

concert franceza     Două voci, patru mâini și un pian. Așa s-ar caracteriza pe scurt concertul de muzică franceză ce va fi susținut de Alexandra Fits și Guido van de Meent în data de marți, 28 octombrie 2014, la ora 19:00, în Auditorium Joseph Schmidt, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Guido van de Meent a studiat compoziţia la Conservatorul din Utrecht (Olanda), compunând şi aranjând în ultimii 10 ani peste 250 de cântece şi lucrări pentru diverse ansambluri muzicale.

Alexandra Fits a studiat pianul la Universitatea “Transilvania” – Braşov, unde actualmente este cadru didatic universitar. De mai bine de doi ani, cei doi îşi creează împreună propriile cântece.

Având o tandreţe a textului adesea asemănată cu cea a lui Georges Moustaki, apariţia lor pe scenă e în aceeaşi măsură pasionantă şi plină de forţă, inocentă şi fragilă, cei doi mişcându-se pe o paletă largă de contraste.

Concertul înclude atât piese originale aflate pe albumul “Le passage secret” cât și aranjamente proprii ale unor lucrări reprezentative din patrimoniul cântecului francofon.

Biletele pot fi procurate zilnic de la Observatorul Astronomic al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, între orele 13 și 17.
Preţul unui bilet este de 10 lei dar pentru elevi si studenti prețul este de 5 lei.

Rezervări și informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0749 309 691 sau pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/838365002850182/.

comments

comments




Leave a Reply

avatar