full screen background image

Slujbe pentru tinerii defavorizaţi

Mirela Adomnicai    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava organizează vineri, 24 octombrie, începând cu ora 11.00, la Mall-ul din Burdujeni, “Bursa locurilor de muncă pentru tinerii defavorizaţi”.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al instituţiei, informează că la târgul de job-uri sunt aşteptaţi tinerii cu vârsta până în 26 de ani, care se află sau provin din sistemul de protecţie a copilului, tineri care au copii, tineri a căror familie nu-i poate întreţine, victime ale traficului de persoane,  precum şi tineri care au executat pedepse privative de libertate.

De cealaltă parte, sunt aşteptaţi angajatorii cu disponibilitate de recrutare.

“Evenimentul dă prilejul tinerilor ameninţaţi cu riscul excluziunii sociale să-şi găsească un loc de muncă şi să aspire la o integrare profesională şi socială. AJOFM Suceava a contactat instituţii publice, parteneri sociali şi primării implicate în acompaniamentul social personalizat al tinerilor cu risc de marginalizare socială şi care promovează interesele acestora din urmă. Identificaţi au fost, de asemenea, angajatori de inserţie care dispun de locuri de muncă vacante şi sunt interesaţi de acoperirea cheltuielilor de personal, în urma primirii de subvenţii”, a declarat Adomnicăi.

Astfel, fiecare loc de muncă al tinerilor aflaţi în aceste situaţii va fi  susţinut din bugetul asigurărilor de şomaj, cuantumul subvenţiei fiind de 1.000 lei.

Perioada de acordare este de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire a  acesteia până la 5 ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar