full screen background image

Primăria Suceava vrea să împrumute 10 milioane de lei, pentru a înfiinţa zona de agrement “Tătăraşi”

lungu 2603 2     Primăria municipiului Suceava intenţionează să contracteze un credit de 10 milioane de lei, pentru amenajarea unei zone de agrement pe Dealul Tătăraşi.

Şeful municipalităţii, Ion Lungu, a declarat că indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi cu ani în urmă, însă guvernarea PDL de la acel moment a refuzat să finanţeze proiectul.

În şedinţa din luna aceasta, pe masa aleşilor municipali va fi supus un proiect de hotărâre de angajare a unui credit cu destinaţia amintită.

Lungu: “La vremea respectivă, noi am făcut un proiect şi am aprobat indicatorii tehnico-economici, care se ridică la circa 10 milioane de le de lei, adică aproximativ 2,5 milioane de euro. Proiectul a fost trimis la minister, în perioada PDL, însă acesta nu a fost aprobat. Din păcate, cu toate că am avut parlamentari de Suceava, am fost mai mereu singur, iar nimeni nu s-a ridicat să sprijine un program sucevean. Ca atare, vom intra cu un proiect de hotărâre În Consiliul Local, pentru contractarea acestui credit.”

În urma contractării creditului de 10 milioane de lei, gradul de îndatorare al administraţiei locale va creşte cu 1%, respectiv de la 14%, la 15%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar