full screen background image

Concursul studențesc “25 de ore la USV (25h@USV)”

usv sigla     Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează, în zilele de 30 şi 31 octombrie, prima ediție a concursului studențesc “25 de ore la USV (25h@USV)”.

Echipe formate din câte trei studenți vor concura în cadrul unei competiții de natură tehnică, care să le testeze abilitățile de dezvoltare hardware și software, creativitatea și perseverența.

Un juriu internațional, alcătuit din invitați de la Universitatea Tehnică din Viena, va evalua capacitatea echipelor de studenți de a propune, într-un timp limitat, soluții eficiente și creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, și anume dezvoltarea de interfețe gestuale performante.

În acest scop, organizatorii vor pune la dispoziția echipelor de studenți echipamente tehnice performante ale momentului, cum ar fi controller-ul Leap Motion (Leap Motion Inc., USA) și platforma GestureKit (RoamTouch, USA).

Concursul va demara joi, 30 octombrie, ora 10, și se va încheia vineri, 31 octombrie, ora 11, competiția fiind organizată în Atrium-ul din corpul E al universității.

Din partea echipei de organizatori, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu au convingerea că, prin această competiție, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava se va alătura cu succes eforturilor existente în plan internațional pentru organizarea unor asemenea evenimente “hackathon”, cum sunt competițiile deja celebre Challenge24, IEEEXtreme 24-Hour, sau Laval Virtual Limited Time.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza