full screen background image

35 dintre aleşii din actualul Legislativ au dosare pentru corupţie

Senat     Fac legi pentru români şi votează în Parlament deşi au probleme penale. Nu mai puţin de 35 dintre aleşii din actualul Legislativ au dosare pentru corupţie. În plus, unul dintre membrii Comisiei Juridice din Senat este condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, transmite B1 TV.

Parlamentul României conţine un număr record de aleşi certaţi cu legea. Din cei 580 de parlamentari, nu mai puţin de 35 au probleme penale. 11 au fost deja trimişi în judecată, 17 sunt urmăriţi penali, 3 au fost condamnaţi iar pentru 4 dintre aceştia cererile de urmărie penală au fost respinse.

Cel mai scandalos caz este cel al senatorului PNL, Tudor Chiuariu. Deşi a fost condamnat definitv la trei ani şi jumătate cu suspendare în dosarul Poşta Română, fostul ministru al justiţiei este în continuare membru al Comisiei Juridice.

Pe lista parlamentarilor trimişi în judecată pentru fapte de corupţie se regăsesc nume sonore cum ar fi Liviu Dragnea, Corneliu Dobriţoiu, Mircea Banias sau Ion Stan. PSD conduce lista cu 7 aleşi.

Partidul Social Democrat se află în fruntea listei ruşinii şi în cazul aleşilor urmăriţi penali. 12 dintre acestia sunt membri PSD. Cele mai recente dosare au fost deschise pe numele lui Ilie Sârbu, Dan Şova, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. Dintre cei 17 parlamentari, singurul care a ales să îşi dea demisia a fost senatorul PNL, Iosif Secăşan.

Trei parlamentari din actualul Legislativ au fost condamnaţi. Este vorba despre Petru Ştefan Thuma, Miron Mitrea şi Tudor Chiuariu.

Pentru alţi patru aleşi, Parlamentul a decis să respingă cererea DNA de încuviinţare a urmării penale.

În fine, trei dintre demnitarii şi-au pierdut mandatele ca urmare a încarcerării. Vorbim în acest caz despre Gigi Becali, Relu Fenechiu şi Gheorghe Coman.

comments

comments




Leave a Reply

avatar