full screen background image

Suceava se înscrie pe harta europeană a reciclării inteligente

sigurec 1     Green Group, împreună cu Grupul Carrefour, a inaugurat, miercuri, în parcarea Shopping City Suceava, cel mai avansat sistem de preluare a deșeurilor existent în România.

Sistemul inteligent de colectare SIGUREC poate prelua peste 10 tipuri de ambalaje, hârtie și carton, precum și echipamente electrice și electronice, recompensându-i pe cei care aduc deșeurile cu bonuri de reducere la cumpărături în Carrefour.

Aparatul SIGUREC de la Suceava este al zecelea de acest tip din ţară, alte 9 funcționând la Buzău, București, Brașov, Sibiu, Oradea, Drobeta – Turnu Severin și Iași.

Cofondatorul Green Group,  Constantin Damov, a spus că, până la sfârşitul anului, vor funcţiona  27 de astfel de staţii în România.

Cel mai modern sistem de preluare selectivă a deşeurilor din România oferă recompense, sub forma unor vouchere de cumpărături, valabile în hypermarketul Carrefoour.

Consumatorii vor primi un bon de reduce, de până la 80 de lei, în funcţie de greutatea produsului.

De exemplu, valoarea unui pet este de 5 bani, doza de aluminiu valoarează 3 bani, un kg de hârtie sau de carton, 15 bani, iar sticla, 1 ban.

Staţiile de colectare Sigurec oferă utilizatorilor şi posibilitatea de a dona valoarea bonului valoric către Organizaţia Hospice Casa Speranţei.

La inaugurarea de miercuri au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, parlamentarul Ovidiu Iane, dar şi reprezentanţi ai primăriei Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar