full screen background image

9 persoane care munceau “la negru”, depistate de inspectorii de muncă suceveni

munca la negru     Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Suceava, a desfăşurat o acţiune comună privind  prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor comise în domeniul utilizării forţei de muncă fără forme legale de angajare şi pentru reducerea incidenţei muncii nedeclarate.

La acţiune au participat un 13 inspectorii de muncă, care au efectuat 51 de controale.

Au fost depistate 9 persoane fără forme legale de angajare, care îşi desfăşurau activitatea la 5 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 90.000 de lei.

Acţiunile de control au avut un caracter inopinant şi s-au desfăşurat atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii.

Domeniile de activitate vizate au fost construcţiile, reparaţiile şi întreţinerea de maşini,  industria lemnului şi confecţiile.

Principalele deficienţe constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar