full screen background image

Circa 2.500 de artişti străini participă la Festivalul Enescu 2015

festivalul george enescu     Aproximativ 2.500 de artişti străini vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional “George Enescu”, care se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Capitală şi al cărui buget estimat este de 35 de milioane de lei.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului “George Enescu” va aduce în Capitală artişti şi formaţii de prim rang la nivel mondial, care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile.

Printre aceştia, în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, se va afla Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va concerta pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului dirijor Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de prestigioasa revistă britanică Gramaphone în topul zece al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi desemnată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam – care va concerta, de asemenea, la Festivalul “George Enescu”.

Totodată, o orchestră americană de prestigiu va concerta în 2015, la Bucureşti – San Francisco Symphony, aflată în premieră la evenimentul internaţional, unde va interpreta o lucrare de George Enescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar