full screen background image

“Diasil” a preluat serviciul de salubrizare stradală a municipiului Suceava

maturat2     Municipalitatea suceveană a semnat contractul pentru asigurarea curățeniei stradale cu firma “Diasil” pentru un număr de 330 de străzi, fiind incluse și cele noi, care nu erau cuprinse în vechiul contract cu “Rosal”.

Primarul Ion Lungu a solicitat noului operator să se aprovizioneze cu material antiderapant pentru iarnă, astfel încât să poată gestiona corespunzător această problemă.

Lungu: “Cel mai important lucru, în această perioadă, este să se aprovizioneze, cât mai rapid, cu material antiderapant, pentru că sunt probleme în perioada de toamnă-iarnă, pentru că atunci când vine îngheţul, toată lumea se înghesuie atunci să cumpere. Altfel există riscul să apară sincope în serviciul de intervenţie în caz de îngheţ şi ninsori.”

El și-a exprimat speranța că “Diasil” va aduce o îmbunătățire a curățeniei stradale în municipiul reședință.

Lungu: “Pentru început, Diasil va acţiona cu un număr de aproximativ 60 de salariaţi, împărţiţi în trei echipe: 25 de oameni pe zona Burdujeni – Iţcani, 20 pe zona George Enescu – Obcini şi 15 în zona Centru – Zamca. Aceştia vor face curăţenie folosindu-se de mături, lopeţi, greble, europubele şi saci menajeri. Activitatea acestora va fi completată prin utilizarea a două autospeciale pentru măturatul mecanizat al carosabilului, două autospeciale pentru măturatul mecanizat al trotuarelor, două autocompactoare pentru colectarea deşeurilor stradale rezultate, precum şi prin utilizarea a 30 de eurocontainere de 1,1 mc pentru depozitarea temporară a deşeurilor stradale rezultate, care au şi fost amplasate prin oraş”.

Pentru a prelua eventuale sesizări sau reclamaţii, “Diasil” a înfiinţat un dispecerat, apelabil la numărul de telefon 0230.525154.

comments

comments




Leave a Reply

avatar