full screen background image

Sucevenii vor afla joi când va reveni apa caldă

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Primăria suceveană și firmele “Termica” și “Bioenergy” vor semna protocolul de reluare a apei calde numai după ce consilierii locali vor vota, joi, noile tarife de la “Termica”.

Protocolul prevede că 42 % din încasările “Termica” vor fi direcționate spre producătorul “Bioenergy”, în caz contrar municipalitatea trebuind să plătească subvențiile direct către “Bioenergy”.

Primarul Ion Lungu s-a arătat, miercuri, îngrijorat de faptul că încasările de la consumatorii casnici au fost, în această lună, de numai 460.000 de lei.

El a precizat că Primăria a achitat decontul pe septembrie, în valoare de 1,7 milioane de lei și că așteaptă ajutor de la Guvern.

Lungu: “Se pare că, în şedinţa de Guvern de astăzi, vom primi, din fondul de rezervă, suma de 10 miliarde de lei vechi, pentru achiziţii de combustibil, de masă lemnoasă. La Bioenergy deja au ajuns 9 miliarde, din banii daţi de Primărie. Cu sumele pe care le încasează Bioenergy pentru energie electrică, cu ce se mai încasează de la Asociaţiile de Proprietari, sunt întrunite condiţiile ca acele 27 de miliarde de lei vechi, cerute de cei de la Schweighofer pentru masa lemnoasă, să fie strânse. Dar şi populaţia trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească pentru serviciile de care a beneficiat.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar