full screen background image

Acvariu de observație pe Piatra Șoimului

piatra soimului rarau     După alte proiecte promise turiștilor, de tipul foișoare de belvedere și panouri de publicitate, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a venit cu o idee nouă.

Cătălin Nechifor a declarat că pe piscul Piatra Șoimului din masivul Rarău ar putea fi amenajat un acvariu de sticlă, complet securizat, care să ofere vizibilitate atât în lateral, cât și în jos, spre prăpastie.

Nechifor: “În zonă este o panorama deosebită, este amenajată dinainte de 1989 acea structură care permite accesul pe Piatra Șoimului pe care vrem s-o schimbăm profund ca logică și funcționalitate. Pereții structurii vor fi transparenți, la fel și o parte din podea, pentru a se putea vedea în jos. Vrem să montăm, cu un regim de taxare, și 2 – 3 telescoape de mare precizie”.

Președintele Consiliului Județean a precizat că nu poate spune, deocamdată, la cât se va ridica investiția, dar că “e o temă de proiectare pe care sperăm să o facem din buget propriu, pe componenta Salvamont”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar