full screen background image

Florin Sinescu la Dimineți animate: „Să ai căldură și apă caldă e un element de normalitate!”

Prefectul Florin Sinescu, Luisa și Călin în studioul Viva FM

Prefectul Florin Sinescu, Luisa și Călin în studioul Viva FM

Matinalii Viva FM au făcut în această dimineață echipă cu prefectul Florin Sinescu. Și, când spunem „echipă”, nu exagerăm cu nimic. Vesel, bine-dispus, tonic, domnul Sinescu nu a lăsat nicio clipă impresia că ar fi un invitat în emisiune.

În aceste condiții, subiectele propuse de matinali- apă caldă și căldură, șosea de centură, alegeri prezidențiale– au căpătat noi valențe și au fost abordate ceva mai…relaxat. Luisa și Călin au aflat care este punctul de vedere al prefectului în legătură cu subiectul momentului, problemele legate de apa caldă și de furnizarea căldurii: „Să ai apă caldă și căldură ține de normalitate, nu este un lucru excepțional, dar, din păcate, avem o situație destul de complicată legată de acest blocaj. Discutăm despre un flux financiar care nu se închide, un flux finaciar care pleacă de la o relație contractuală dintre un producător și un transportator de energie termică aflat în insolvență. În același timp, …vorbim de niște datorii de la populație, dar vorbim totodată de niște pierderi importante în rețeaua de transport și distribuție, datorii  care nu sunt plătite de absolut nimeni.

Viziunea prefectului în legătură cu rezolvarea acestei probleme este următoarea: ”Lucrurile trebuie luate de la început, astfel încât să știm foarte clar ce avem de făcut împreună. În următoarea etapă, acel transportator care va realiza transportul în municipiul  Suceava trebuie să ia în calcul foarte serios acest lucru legat de un contract individual cu fiecare cetățean. Pentru că toți ne plătim energia electrică, ne plătim abonamentul la telefon, la cablu. Tocmai din acest motiv, pentru că avem un contract individual. Și avem responsabilități și obligații foarte clare prin acel contract“.

Schimbând registrul discuției, matinalii au mai aflat ce înseamnă muzica rock pentru prefectul Sinescu. Rockul reprezintă zona cea mai sensibilă pentru mine din punct de vedere musical. Nu sunt un specialist, dar, în cee ce mă privește și mă refer și la generația mea, am crescut cu acea muzică. Phoenix, Iris, Holograf, Sfinx…sunt trupe pe care noi le-am îndrăgit foarte  mult. Mă bucur că mulți tineri ascultă muzica veche, muzica din anii 60 – 70 …ceea  ce  cred că este un lucru foarte bun, pentru că, într- adevar, o muzică bună este  una care rezistă în timp. Cred că, înainte, muzica era realizată de muzicieni.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar