full screen background image

Sucevenii mai au de aşteptat apa caldă

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare ar putea primi din nou apă caldă începând de joi.

Producătorul “Bioenergy” și distribuitorul “Termica” ajunseseră la o înțelegere ,potrivit căreia furnizarea ar urma să fie reluată marţi, la ora 22, dar se pare că înțelegerea a căzut, din cauza datoriilor neachitate.

În acest caz, următoarea dată avansată este ziua de joi, pînă atunci urmînd să se mai deruleze o serie de probe tehnologice.

Tot joi, consilierii locali se vor întruni în şedinţă extraordinară pentru a aproba creşterea tarifului la gigacalorie solicitat de “Termica”, de la 123 la 197 de lei.

Populaţia ar urma să achite, la iarnă, tot 185 de lei gigacaloria, diferenţa mai mare urmând a fi suportată de Primărie, prin subvenţii.

Conducerea “Bioenergy” a precizat că va furniza agent termic doar dacă “Termica” şi municipalitatea vor semna un protocol prin care 42 % din banii încasaţi de la “Termica” vor ajunge la “Bioenergy”.

Primarul Ion Lungu a spus că – în cazul în care “Termica” nu va acoperi acest procent – municipalitatea îşi rezervă dreptul de a achita subvenţiile direct către “Bioenergy”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar