full screen background image

Primăria Suceava susţine financiar Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost

lumina lina     Primăria municipiului Suceava se va asociaţia cu Asociaţia “Lumină Lină”, în vederea finanţării Centrului de noapte de pe lângă Biserica “Sfânta Vineri”, un proiect de hotărâre urmând a ajunge pe masa Consiliului Local.

Primarul Ion Lungu a declarat că parteneriatul durează de mai mulţi ani şi va propune consilierilor locali ca, şi în sezonul rece 2014-2015, de la buget, pentru funcţionarea Centrului social de noapte şi reinserţie socială a persoanelor fără adăpost, să fie disponibilizată suma de 50.000 de lei.

Astfel, oamenilor străzii, cât şi altor persoane aflate în situaţie de risc li se vor asigura câte o masă caldă şi un pat în care să se odihnească peste noapte.

Lungu: “Având în vedere că se apropie sezonul rece, vom continua parteneriatul cu Asociaţia . În fiecare an venim cu o sumă de bani, astfel încât să dăm, celor care nu au adăpost, o posibilitate de a putea fi cazaţi şi, totodată, de a lua o masă caldă acolo. De asemenea, vom asigura  paza cu Poliţia Locală, care va avea şi atribuţii de a patrula prin oraş, iar atunci când va descoperi  persoane în situaţie critice, le va duce la Adăpostul de noapte”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar