full screen background image

Material lemnos confiscat şi dosare penale întocmite pentru infracţiuni la regimul silvic

Taieri-arbori     Agenţii Postului de poliție Vama au fost sesizați, joi, la ora 14.30, despre faptul că persoane necunoscute au tăiat și sustras material lemnos de pe terenul proprietatea unui bărbat, de 67 de ani, din localitate.
În urma activităților întreprinse de polițiști, pe strada Victoriei, din localitate, au fost identificate două faetoane, încărcate cu material lemnos, și doi tineri, unul de 23 de ani, şi celălalt de 19 ani, ambii din localitate, care au recunoscut că lemnele le-au tăiat de pe strada Sălătruc, din liziera râului Moldova.
Materialul lemnos a fost transportat la domiciliul proprietarului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2,50 mc, în valoare de 650 de lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, ce va fi soluționat procedural.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, pe DJ 175B, pe raza comunei Pojorâta, un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat, de 29 de ani, din comuna Pojorâta, care transporta cantitatea de 13,29 mc de lemn lucru răşinoase, fără aviz de însoţire.
În cauză s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a cantității de lemn, în valoare de cca. 3.900 de lei, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în sumă de 2.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar