full screen background image

Autorităţile sanitare avertizează părinţii să vină cu copiii la vaccinarea antipoliomielitică

vaccinarea antipoliomielitic     Autorităţile sanitare sucevene urmăresc vaccinarea antipoliomielitică a 1.300 de copii.

Acţiunea face parte dintr-o campanie derulată la nivel naţional şi care are termen de finalizare sfârşitul anului.

Copiii între 2 şi 6 ani, care nu au inoculate minim 4 doze de vaccin antipoliomielitic vor fi chemaţi la cabinetele medicilor de familie, pentru a li se completa schema de imunizare.

Vaccinarea antipoliomielitică a devenit o prioritate pentru sănătatea publică, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat apariţia virusului sălbatic polio în Etiopia, Israel, Nigeria, Siria, Afganistan, Somalia, Guineea Ecuatorială, Pakistan şi Irak.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate, Cătălina Zorescu, atrage atenţia că părinţii nu trebuie să refuze vaccinarea copiilor, avertizând că poliomielita – denumită şi paralizie infantilă – chiar dacă nu este mortală, îi poate nenoroci pe viaţă pe copiii care o fac.

Vaccinarea este cea mai eficientă şi sigură măsură de prevenire a poliomielitei, iar în lipsa unei scheme complete de imunizare un copil este expus la îmbolnăvire şi complicaţii grave.

Zorescu a mai spus că medicii de familie care nu se vor implica în recuperarea copiilor restanţieri, până la data de 15 decembrie, vor fi sancţionaţi, cu amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar