full screen background image

Firmele în insolvenţă sau faliment, datornice cu peste 8 milioane de euro la bugetul Sucevei

euroi     În ciuda menţinerii taxelor şi impozitelor locale la nivel constant, multe dintre persoanele fizice, dar şi agenţii economici din municipiul Suceava sunt datornici insolvabili la bugetul local, a declarat primrul Sucevei, Ion Lungu.

Lungu: “Cu toate că, din proprie iniţiativă, Primăria nu a mai majorat taxele şi impozitele pe proprietate, nici chiriile, redevenţele sau alte obligaţii către bugetul local, avem mari restanţe din anii trecuţi. Datoriile acumulate din anteriori se ridică la circa 38,48 milioane de lei, adică aproximativ 8,5 milioane de euro. În proporţie de 77%, sumele în debit revin persoanelor juridice, iar diferenţa de 23% este în sarcina persoanelor fizice.”

Potrivit lui Lungu, multe firme au declanşat procedura insolvenţei sau cea a falimentului şi, cu toate că Primăria s-a înscris la masa credală, există slabe speranţe de recuperare a sumelor datorate bugetului municipal.

Lungu: “La persoane juridice, există nişte debite care, practic, sunt imposibil de recuperat. Este vorba despre multe societăţi din zona industrială, care au intrat în insolvenţă sau faliment, suntem înscrişi la masa credală, însă nu ştiu când vom recupera sumele respective.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar