full screen background image

Bugetul Apărării pentru 2015 va creşte

mircea dusa     Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, ca bugetul Apărării pentru anul 2015 va creşte cu 0,3% din PIB faţă de cel din acest an, astfel încât în 2016 sau 2017 să se ajungă la o alocare de 2% din PIB.

“Pregătim în acest moment bugetul pentru anul 2015. Am avut în vedere o prevedere de creştere anuală cu 0,3% din PIB, astfel încât să ajungem la 2% în anul 2016-2017 şi credem că Parlamentul va aproba acest buget pe 2015 aşa cum l-am propus pentru a continua programele de înzestrare şi modernizare a armatei”, a spus ministrul.

El a menţionat că au fost asigurate fondurile necesare pentru organizarea tuturor exerciţiilor desfăşurate împreună cu aliaţii.

“Şi la Cincu au participat militari din SUA. În exerciţiul pe care îl organizăm în momentul de faţă la Smârdan participă militari din forţele aliate, din Anglia şi SUA. În vară au participat militari români cu efective destul de mari la exerciţiul din Germania. Bugetul, aşa cum este aprobat în momentul de faţă, ne permite să asigurăm finanţarea tuturor cheltuielilor”, a subliniat Mircea Duşa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar