full screen background image

Dacă în acestă lună nu se încasează un milion de euro de la populaţie, sucevenii nu vor avea căldură

calorifer 2     Dacă vor căldură şi apă caldă, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat trebuie să plătească.

Primarul Ion Lungu a cerut, în această dimineaţă, preşedinţiilor asociaţilor de propietari şi conducerii Termica, să intensifice strângerea restanţelor de la consumatorii rău-platnici.

El a mai spus că, în medie, în acest an, pentru fiecare apartament s-au plătit 720 de lei pentru căldura şi apa caldă furnizată de “Termica”.

Primarul a avertizat că, în cazul în care “Termica” nu predă 42% din încasări către “Bioenergy”, municipalitatea va face plăţile direct către “Bioenergy”, în  contul subvenţiei la energia termică.

Lungu l-a atenţionat pe directorul “Termica”, Ovidiu Dumitrescu, că, dacă în acestă lună nu se încasează un milion de euro de la populaţie, sucevenii nu vor avea căldură în acestă iarnă.

Dumitrescu a replicat că angajaţii “Termica” nu pot aduna bani de la fiecare apartament, deoarece nu există o relaţie contractuală individuală.

El a adăugat că, în prezent, “Termica” încasează de la populaţiei banii aferenţi lunii februarie şi că, în acest an, unitatea a mers în pierdere, având de plătit, către Bioenrgy, 20,6 milioane de lei şi de încasat, de la populaţie, 17,3 milioane.

comments

comments




Leave a Reply

avatar