full screen background image

Premiul Nobel pentru Medicină sau Fiziologie va deschide, luni, seria câștigătorilor

Dr. Francis Crick's Nobel Prize Medal on Heritage Auctions     Premiul Nobel pentru Medicină sau Fiziologie va deschide, luni, 6 octombrie, seria câștigătorilor din 2014 ai acestor premii care, din 1901, recompensează excelența în diferite domenii.

Ulterior, se vor anunța premiile pentru Fizică, Chimie, Pace și cel pentru Economie, singurul care nu a fost instituit de magnatul suedez Alfred Nobel (1833-1896), inventator al dinamitei, ci a fost creat după jumătate de secol de Banca Suediei. Academia Suedeză nu a comunicat încă în ce zi se va acorda Premiul Nobel pentru Literatură. Potrivit tradiției recente, în acest an s-ar acorda joi 9 octombrie.

Premiul Nobel pentru Pace este singurul care se decernează în Norvegia, la Oslo, în timp ce toate celelalte se decernează în Suedia, la Stockholm, conform dorinței exprese a creatorului premiilor. Din 1974, nu se acordă postum.

În mai bine de un secol, prin aceste premii s-au răsplătit 22 de organizații și 847 de indivizi, printre care 44 de femei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar