full screen background image

DNA anchetează contractele Loteriei

DNA     Loteria Română a intrat din nou în atenţia procurorilor anticorupţie. De această dată, DNA anchetează contractele încheiate de compania de stat cu grupul grec Intralot, care deţine monopolul contractelor cu Loteria pentru sistemele informatice în ultimele două decenii.

Direcţia Naţională Anticorupţie anchetează contractele încheiate de Loteria Română cu grupul grec Intralot. Nu s-a început urmărirea penală cu privire la o persoană, ci doar cu privire la suspiciuni de fapte de corupţie.

Contractul cu Intralot a fost prelungit anul acesta.

Firma Intralot deţíne monopolul pentru tot sistemul electronic din cadrul Loteriei de mai bine de 20 de ani. Primul contract a fost parafat în 1993 fără licitaţie de către fostul director al companiei, Nicolae Cristea. Pentru că în contractul iniţial nu a fost stabilit un preţ fix pentru aparatură, ci s a preferat metoda decontării unui procent din încasările lunare, toate controalele realizate în această perioadă au scos la iveală acelaşi lucru: statul a decontat aceeaşi aparatură de mai multe ori.

Pe vremea când era şeful Corpului de Control al premierului în Guvernul Năstase, Victor Ponta a fost în control la Loterie și a ajuns la aceeasi concluzie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar