full screen background image

La graniţa cu Ucraina, se intensifică micul trafic de frontieră

permis mic trafic     Cetăţenii suceveni din zonele limitrofe graniţei cu Ucraina vor putea traversa mai uşor frontiera comună, fără viză.

Premierul VICTOR PONTA a semnat cu omologul ucrainean ARSENI IAŢENIUK acordul privind micul trafic de frontieră, care reglementează trecerea frecventă a frontierei de stat de către rezidenţii din zona de frontieră a României şi Ucrainei care intenţionează să rămână în zona de frontieră a celuilalt stat, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 luni de şedere neîntreruptă.

Acordul se aplică locuitorilor unei zone de 30 de km situate de o parte şi de alta a frontierei comune, zonă care poate fi însă extinsă la maxim 50 de km de linia de frontieră în cazul unităţilor administrativ-teritoriale care se întind dincolo de limita celor 30 de km.

De prevederile Acordului beneficiază toate persoanele care locuiesc în mod legal, de cel puţin 3 ani, în zona de frontieră a României sau Ucrainei.

Acestor persoane li se adaugă şi soţul sau soţia, copiii minori sau majori aflaţi în întreţinere, chiar dacă aceştia locuiesc de mai puţin de 3 ani în zona de frontieră.

Permisul este valabil pentru o perioadă de la 2 la 5 ani, fără a putea depăşi durata de valabilitate a paşaportului titularului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar