full screen background image

Profesorii îşi vor primi drepturile acordate prin hotărâri judecătorești

giani leonte     Președintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prof. Giani Leonte, anunţă că problema achitării diferențelor pentru hotărâri judecătorești la tranșele pentru trimestrele II și III, în municipiul Suceava, a fost rezolvată.

Printr-un comunicat de presă, Leonte transmite:

“Cum bine se știe, repartiția fondurilor pentru achitarea hotărârilor judecătorești pentru municipiul Suceava a fost în cuantum de 40%. Pe lângă acest inconvenient s-au mai adăugat și fondurile inegale prin repartiția pe trimestre (mai puțin în trimestrul I, II, III și mai mult în trimestrul IV).

Legea bugetului prevede achitarea pentru anul 2014 în procent de 25% din sumele ce reprezintă hotărârile judecătorești irevocabile, plată care se va face în tranșe egale trimestriale (6,25%/ trimestru).

În urma demersurilor noastre, cu sprijinul conducerii FSLI, s-a concretizat înțelegerea din Comisia de dialog social de pe lângă Prefectura Suceava (subcomisia de învățământ) în sensul că, începând cu luna octombrie, când se intră în trimestrul IV, se pot accesa sume ce au fost repartizate pentru acest trimestru pentru a achita restanțele prevăzute pentru trimestrele I, II, III în municipiul Suceava.

În acest sens, începând cu 1 octombrie, se vor produce modificări în aplicația EDUSAL, schimbări cu care a fost de acord și Ministerul Educației
Naționale, printr-o adresă trimisă în școli.

Se adeverește că dialogul este cea mai bună cale de rezolvare a oricăror probleme ce apar în sistemul de învățământ, atunci când factorii implicați sunt dispuși la dialog.

Vom proceda și pe viitor în același fel!”

comments

comments




Leave a Reply

avatar