full screen background image

Pregătirea alegerilor este în grafic, în preziua începerii campaniei electorale

video 0210     Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a cerut, astăzi, instituţiilor cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, să dea dovadă de implicare maximă în realizarea sarcinilor.

După videoconferinţa susţinută pe această temă de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, Sinescu a solicitat informări conducerilor Inspectoratelor de Poliţie şi de Jandarmi, Poliţiei de Frontieră şi STS.

El a detaliat programul pregătirilor la cele 553 de secţii de votare din judeţ, în condiţiile în care mâine începe campania electorală.

Prefectul a accentuat solicitarea referitoare la paza locurilor de afişaj electoral şi asigurarea ordinii publice la mitinguri.

Sinescu: “Sunt întocmite listele din care vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora, le vom semna împreună cu preşedintele tribunalului, după care le vom înnmâna Autorităţii Electorale Permanente, spre avizare. Până pe 23 octombrie, vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii şi locţiitorii acestora, pentru toate secţiile de vot. Vor urma trei zile de instruiri, 27, 28 şi 29 octombrie, pentru că intervine o problematică inedită în raportarea prezenţei la vot, în toate cele 553 de secţii de vot.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar