full screen background image

Eugen Bejinariu ar putea fi unul dintre denunțători, în dosarul Microsoft

Eugen Bejinariu    Din documentele de la dosarul Microsoft reiese că unul dintre martorii denunțători ar fi deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, fost șef al Secretariatului General al Guvernului, potrivit B1 TV.

El povestește cum Dan Nica, ministru al Comunicaţiilor pe atunci, l-a vizitat imediat după ce a fost numit în funcția de șef al Secretariatului General al Guvernului în 2004, pentru a-l informa că trebuie să se semneze contractul cu Microsoft, relatează B1 TV.

Pentru a-l convinge în acest sens, Dan Nica ar fi mers la el chiar cu Șerban Mihăilescu, precedesorul lui Bejinariu la SGG.

În declarațiile date procurorilor DNA, Bejinariu vorbește despre posibile fapte de corupție și că unii dintre demnitarii implicați ar fi luat sume de bani.

DNA cere urmărirea penală a nouă foști ministri, printre care Ecaterina Andronescu, Daniel Funeriu, Dan Nica sau Mihai Tănăsescu, pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi  infracţiuni de corupţie în dosarul închirierii de licențe Microsoft pentru școli.

comments

comments




Leave a Reply

avatar