full screen background image

Cartea “Suflet de orfan” va fi lansată la Biblioteca Bucovinei din Suceava

suflet de orfan     Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie, va fi marcată şi printr-o lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” din Suceava.

Cartea “Suflet de orfan” de Saveta Vărăreanu va fi lansată și prezentată de Alexandru Ovidiu Vintilă, pe 6 octombrie, de la ora 11.00, în Sala de Artă “Elena Greculesi” a bibliotecii județene.

“Alegerea acestei lansări de carte pentru a marca Ziua Mondială a Educatiei nu este deloc întâmplătoare: autoarea, Saveta Vărăreanu, a fost cadru didactic mai bine de 30 de ani, predând la Onești și Fălticeni, iar acum, la vârsta a treia, când duce lipsa orelor cu elevii săi, a ales să-și aștearnă pe hârtie câteva dintre amintirile plăcute sau mai puţin plăcute care i-au marcat copilăria de orfan de ambii părinți (consecință a epidemiei de tifos din timpul celui de-al Doilea Război Mondial), crescută la o casă de copii, adolescenţa și studenţia, cu lipsurile și suferințele inerente în astfel de cazuri, precum și cariera de profesor”, a transmis directorul Bibliotecii, Gabriel Cărăbuș.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera”, Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava și Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza