full screen background image

Salariaţii de la “buletine” primesc salarii din rezerva de urgenţă a Primăriei

cl sv 120614     Bugetul local al municipiului Suceava a suferit o rectificare cu 35.000 de lei, bani necesari pentru a asigura plata salariilor şi obligaţiilor eferente acestora din urmă, pentru lucrătorii Serviciului public de evidenţă a persoanelor.

La propunerea executivului sucevean, pentru a se putea onora cheltuielile salariale aferente lunii octombrie, deliberativul local a aprobat să se umble la Fondul de rezervă al bugetului local, de unde se iau 13.000 de lei pentru achitarea salariilor de bază ale personalului instituţiei amintite şi încă 22.000 de lei în scopul plătirii altor drepturi salariale în bani.

Aceasta din cauză că plafonul maxim al cheltuielilor de personal a fost stabilit, în baza prevederilor legale, la nivelul celor din data de 31 decembrie 2013.

În consecinţă, ignorate au fost influenţele financiare ale promovărilor de pe parcursul anului 2014, precum ale hotărârilor judecătoreşti care prevăd restituiri ale unor drepturi băneşti.

În acest din urmă caz, conform deciziilor instanţelor, anul acesta procentajul de restituire a drepturilor cu pricina este de 25% din total, mai mare de cât cel din anul trecut, dimensionat la numai 10%.

Drept urmare, sumele repartizate administraţiei locale sucevene sunt cu mult sub necesarul fundamentat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar