full screen background image

Există pericolul ca noua centrală din Lunca Sucevei să nu mai fie aprovizionată cu biomasă

bioenergy suceava     Compania germană Schweighofer a anunţat că întrerupe transporturile de resturi de lemn către Bioenergy, firma care operează noua centrală în pe biomasă în cogenerare de înaltă eficienţă din Lunca Sucevei, a confirmat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lungu: “Există acest pericol ca firma să nu mai livreze masă lemnoasă, întrucât nu este plătită. Din informaţiile pe care le am, datoriile Bioenergy către Schweighofer sunt de circa 1,7 milioane de lei, în condiţiile în care producătorul de energie termică are de primit de la transportatorul Termica, pentru agentul termic furnizat, peste 3 milioane de lei. Şi pentru ca cercul slăbiciunilor să fie complet, societatea comercială Termica trebuie să încaseze de la populaţie în jur de 18 milioane de lei.”

Primarul a făcut apel la Termica să-şi trimită angajaţii în oraş, să bată pe la uşile consumatorilor, astfel încât aceştia din urmă să-şi plătească datoriile pentru serviciile de care au avut parte.

Lungu: “Sunt atâţia oameni la Termica, mai mulţi decât trebuie în schemă, iar aceştia ar trebui să meargă pe teren, să încaseze banii de la populaţie. Ştiu că nu le place subiectul, dar aceasta este realitatea”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar