full screen background image

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi căruţaşii

carutasi     Poliţiştii atrag atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo, avertizând încă o dată şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole dar şi lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Poliţiştii prezintă exemplul unui cetăţean, de 42 de ani, din comuna Buneşti, care, la data de 30 septembrie, ora 19.40, în timp ce conducea atelajul hipo pe un drum comunal, nu s-a asigurat la pătrundere pe DN 2 și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Suceava.

În urma coliziunii a rezultat, din fericire, doar avarierea autoturismului şi a căruţei.

Persoanele implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, pentru conducătorul auto, și de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului atelajului hipo.

Tocmai de aceea, poliţiştii atrag atenţia şi cu privire la consumul de alcool, acesta fiind un factor suplimentar generator de accidente rutier.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţiştii de prevenire au desfăşurat în data de 1 octombrie, între orele 11.00 – 13.00, o acţiune de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo, pe raza comunei Arbore.

Au fost montate plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ.

Peste 20 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit.

comments

comments




Leave a Reply

avatar