full screen background image

Scule în valoare de 20.000 de lei, furate dintr-o casă în construcţie

bormasina     Postul de poliţie Sadova a fost sesizat, luni dimineaţă, de un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, despre faptul că, în perioada 27-29 septembrie, folosind cheile lăsate în loc nepotrivit de muncitorii care lucrau la imobil, persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă în construcţie din localitate și au sustras ustensile mecanice, în valoare de circa 2.000 de lei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Deşi, în mod repetat, poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că, în continuare cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite.

De asemenea, în casele nelocuite  aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt.

Mai mult decât atât, unii proprietari  depozitează cheile de acces în locuinţă în locuri improprii, în exteriorul locuinţelor, sub preşuri, în cuie montate pe pereţi, sub diverse obiecte etc.

Poliţiştii recomandă, încă o dată, cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor.

În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze.

Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului.

Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice, etc.)

Nu depozitaţi cheile în spaţii improprii!

comments

comments




Leave a Reply

avatar