full screen background image

Controale ale poliţiştilor în domeniul transporturilor rutiere publice

politia_rutiera     Poliţiştii Serviciului Rutier Suceava din cadrul IPJ Suceava au organizat şi desfăşurat, luni, o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei în domeniul transporturilor rutiere publice.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 12 sancţiuni  contravenționale, în valoare de 17.800 de lei.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, iar un autovehicul a fost indisponibilizat.

Un bărbat, de 51 de ani, din comuna Arbore, a fost identificat, pe DN 2K, în timp ce efectua transport de persoane cu microbuzul, iar în urma controlului, polițiștii au stabilit faptul că acesta transporta cu 10 persoane în plus față de numărul de locuri menţionat în certificatul de clasificare.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional, cu amendă, în valoare de 4.000 de lei.

Un bărbat, de 46 de ani, din comuna Moldovița, a fost identificat de polițiști, pe DN 2E, în comuna Păltinoasa, în timp ce transporta, cu autoutilitara cu semiremorcă, cantitatea de 41,92 de mc de material lemnos.

În urma controlului, polițiștii au stabilit faptul că avizul de însoţire este completat necorespunzător, iar semiremorca avea montate anvelope uzate peste limita legală.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională, cu amendă, în valoare de 4000 de lei,  și reţinerea materialul lemnos, în vederea stabilirii provenienței acestuia.

Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare al semiremorcii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar