full screen background image

Membri ai CNS Cartel Alfa pichetează sediul Ministerului Muncii

pichetare     Aproximativ 80 de membri ai Confederației Naționale Sindicale “Cartel Alfa” pichetează luni de la ora 10,00 sediul Ministerului Muncii, solicitând modificarea, în regim de urgență a Legii dialogului social nr. 62/2011.

Protestatarii fluieră din vuvuzele și agită pancarte pe care se poate citi: “Nu umilinței salariale!”, “Stop austerității!” sau “Solidaritatea sanitară — noi scoatem ideile în stradă!”.

“La acțiunea de pichetare de astăzi (luni — n.r.) participă aproximativ 80 de membri ai confederației noastre, majoritatea fiind din București, însă avem câteva persoane venite și de la Slatina. Prin protestele pe care le declanșăm acum și care vor avea loc zilnic, de luni până vineri, până pe 17 octombrie, urmărim să punem o presiune asupra Guvernului, în direcția modificării de urgență a Legii dialogului social nr. 62/2011. Așteptăm din partea executivului aceași operativitate în modificarea cadrului legislativ referitor la dialogul social din România de care a dat dovadă și când a fost nevoie să promoveze reducerea contribuțiilor la asigurările sociale. Data de 17 octombrie este termenul limită până la care așteptăm ca guvernanții să ia măsurile necesare în privința modificării Legii dialogului social, astfel încât lucrătorul român să înceteze să mai fie sclavul patronilor la care lucrează”, a spus Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa.

Potrivit acestuia, în data de 7 octombrie va fi organizat un miting de amploare, în Piața Victoriei, la care vor participa peste 5.000 de membrii de sindicat.

Acțiunea de protest de luni ar trebui să se încheie la ora 12,00.

comments

comments




Leave a Reply

avatar