full screen background image

“Noaptea Cercetătorilor”, vineri, la USV

noaptea-cercetatorilor-2014     Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava organizează o nouă ediție a manifestării  “Noaptea Cercetătorilor”, în cadrul căreia sucevenii pot lua parte la evenimente unice, experimente, conferințe, dar și concursuri cu premii.

“Noaptea Cercetătorilor” se va desfăşura vineri, 26 septembrie, începând de la ora 17.00, în parcarea din fața USV.

Evenimentele vor fi grupate pe patru zone: HandsOn, SceNe (Salonul Cercetătorilor Neconvenționali) – zona de prezentări și discuții, Knowledge – echipe de elevi vor prezenta proiectele lor și SciFun – activități diverse.

Pe lângă cercetătorii afirmați din cadrul USV care vor susține prezentări despre astronomie, inginerie alimentară și calculatoare, va fi prezent și profesorul Dorel Cernomazu, cel mai prolific inventator din România care va ține o prelegere despre invențiile sale.

De asemenea, la eveniment va fi prezent și Marcel Mîndrescu, care va relata experiența din Himalaya, iar profesorii Camelia Pîrghie și Petrică Crăciun vor povesti despre Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, găzduită de USV, în luna august a acestui an.

Va fi prezent și Mircea Oroianu, cercetător premiat în cadrul Galei Tinerilor Cercetători.

În zona de experimente sucevenii vor putea vedea cel puțin 12 experimente din știință și tehnologie, roboți, prelucrări de semnale și analiza funcționării creierului.

Pe lângă aceste zone de prezentări și experimente, organizatorii au pregătit și o zonă de jocuri, unde va exista un scrable uriaș, un joc de șah mare și câteva mese pentru șah.

“Noaptea Cercetătorilor” va aduce în fața Universității și trupa “Simbol” a Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu, iar după ora 20.00, vor fi proiectate filme pe un ecran de 3×5 metri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar