full screen background image

Doar 30 de elevi au participat la “Marşul Mobilităţii”, pe traseul Galeria Mall – Primăria Suceava

mars eco 1     Aproximativ 30 de elevi, de la Colegiile “Petru Muşat” şi “Spiru Haret” din Suceava, însoţiţi de cadre didactice, au participat la “Marşul mobilităţii”, prin care au atras atenţia asupra creşterii poluării.

Acţiunea, derulată pe traseul Galeria Mall – Primărie, a făcut parte dintr-o serie de evenimente de promovare a “Săptămânii Mobilităţii Europene”, sub deviza  Străzile noastre, alegerea noastră.

Venit la marş cu o bicicletă, şeful Serviciului calitatea factorilor de mediu din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, ILUŢĂ COCRIŞ, a vorbit celor prezenţi despre crizele generate de intensificarea poluării în marile oraşe ale lumii, precum şi despre metodele sănătoase de transport.

Cocriş: “Trebui să fim mai prietenoşi cu mediul înconjurător şi să renunţăm, măcar pentru o zi la maşina personală, acceptând alternativele pentru un transport durabil. Populaţia şi autorităţile din toate oraşele judeţului trebuie să contribuie la îmbunătăţirea  climatului urban, prin acceptarea ideilor de transport durabil, nepoluant şi prin extinderea spaţiilor verzi.”

mars eco 2

comments

comments




Leave a Reply

avatar