full screen background image

Fiecare unitate şcolară din judeţ, în grija unui poliţist care să monitorizeze fenomenul infracţional

ionut epureanu     O dată cu începerea anului de învăţământ, fiecare unitate şcolară din judeţul Suceava a fost dată în grija unui poliţist care să monitorizeze fenomenul infracţional.

Cadrele vor conlucra direct cu reprezentanţii instituţiilor şi cu colectivele de părinţi pentru a preveni actele antisociale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a declarat că, în afara acţiunii patrulelor rutiere, a fost luată şi o altă măsură: un program de pregătire juridică şi antiinfracţională a elevilor.

Epureanu: “A fost iniţiat un nou Program de pregătire juridică şi antiinfracţională a elevilor. Lunar, specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor elabora teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităţilor de învăţământ în cadrul orelor de dirigenţie şi cu prilejul altor acţiuni cu caracter de informare şi prevenire. Cu titlu de bună practică, poliţiştii de prevenire, în colaborare cu Romania Children Humanitarian Foundation, au realizat, în premieră, un manual pentru clasa 0, care va fi distribuit gratuit elevilor din acest ciclu, începând cu luna octombrie 2014.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar