full screen background image

Negocierile pentru preluarea transportului agentului termic în Suceava, prelungite până în octombrie

IM000896.JPG     Negocierile dintre comisia specială a autorităţilor locale sucevene şi societatea comercială Thermonet, în vederea delegării serviciului de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic, ar putea dura încă cel puţin două săptămâni, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul-şef sucevean nu face parte din comisia de negociere, însă şi-a exprimat speranţa că acestea vor fi încheiate la începutul lunii octombrie, astfel încât să fie luate măsuri urgente de natură să nu prindă factorii responsabili pe picior greşit la venirea frigului.

Aceasta, în condiţiile în care, în tomna trecută, din cauza temperaturilor scăzute, Termica a început să funcţioneze în regim de sezon rece şi să încălzească locuinţele pe timp de noapte încă de pe 15 octombrie.

Lungu: “Sperăm că vom finaliza negocierile în această lună, astfel încât să putem pune bazele încălzirii în iarna 2014-2015. Mi-aş dori să ajungem la un contract cu Thermonet, pentru că Primăria municipiului Suceava nu mai poate face singură faţă la aceste sume care trebuie date pentru termoficare. În măsura în care nu se va ajunge la un acord, tot efortul financiar rămâne în sarcina bugetului local”.

După două etape de licitaţie, la care nu s-au înscris minim 3 competitori, la negocieri au fost invitaţi prestatorul titular Termica Suceava, cât şi Thermonet Suceava, societate nou constituită şi având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti (51%) şi Elsaco Botoşani (49%).

Cele două firme au participat la ambele etape ale licitaţiei, însă Termica a fost declarată neeligibilă  pe motiv de insolvenţă şi de datorii mari la bugetul consolidat la statului.
Pe de altă parte, dată fiind aprobarea planului de reorganizare a societăţii comerciale Termica, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunale a recomandat suspendarea procedurii de delegare a gestiunii până la definitivarea procesului de reorganizare a firmei în cauză.

Însă, Consiliului Local Suceava a hotărât continuarea parcursului legal, prin deschiderea plicului cu oferta Thermonet şi demararea negocierilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar