full screen background image

Fermierii suceveni s-au întors din schimbul de experienţă la un parc agricol francez

cj 1609 agric     12 fermieri suceveni și 2 reprezentanţi  ai instituțiilor agricole din județul Suceava au fost, săptămâna trecută, într-o delegație de 3 zile în Franța, pentru un schimb de experiență,  la un parc agricol.

Delegaţia a vizitat un parc agricol funcțional, în partea de vest a Franței, lângă Nantes, acolo unde fermierii suceveni au putut observa cum funcționează acesta.

Delegația română s-a întors cu impresii pozitive din Franța.

Mai mult, șeful Direcției Agricole Suceava, Vasiule Costan a spus că unul din șefii Cooperativei Cavac din Franța se va afla, în perioada 23-25 octombrie, în județul Suceava, într-o vizită oficială.

Francezii intenționează să investească în județ într-un siloz pentru cereale, de mare capacitate.

Fermierii suceveni, care ar trebui să se asocieze până atunci într-o ccooperativă agricolă sau parc industrial, vor avea posibilitatea să-și desfacă produsele direct pe piața franceză.

Nechifor: “Dorinţa noastră e să creăm un parc agricol mai mare, care să cuprindă şi judetele Botoşani şi Iaşi. După ce am discutat cu delegaţia care a fost în Franţa, înţeleg că entuziasmul e la cote ridicate. Când au ajuns în Franţa, partenerii de acolo ştiau ce înseamnă România şi Suceava, ca producţie agricolă.

Experiența pe care o vor dobândi în Franța va fi transmisă de agricultori mai departe, în Consiliul Consultativ Agricol Suceava.

Parcul “Cavac” din Franța are o cifră de afaceri de 900 de milioane de euro și 6.000 de fermieri asociați.

comments

comments




Leave a Reply

avatar