full screen background image

Camera de Comerț și Industrie Suceava a organizat Workshop-ul “Managementul Inovației”

cci 1209 1     Camera de Comerț și Industrie a organizat, pe data de 12 septembrie 2014,  Workshopul “Managementul Inovației”, în cadrul proiectului  “Formarea unei rețele de infrastructură în domeniul inovației în regiunea transfrontalieră”, implementat în programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Evenimentul a avut loc în sala de conferințe a Hotelului Sonnenhof din Suceava, începând cu orele 16.

Scopul evenimentului a fost acela de a aduce împreună reprezentanți ai instituțiilor cu structură orientate în domeniul inovării, inventatori și cercetători , reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai Întreprinderilo mici și mijlocii, și de a atrage atenția  acestora  asupra importanței culturii inovaționale .

Pentru atingerea scopului evenimentului au fost invitati profesori universitari, cercetători, reprezentanți ai autorităților locale, profesori, studenți dar și inventatori din Suceava și din Fălticeni.

Agenda evenimentului a cuprins prezentări din parte echipei de proiect și a invitaților, dar și discuții libere pe tema evenimentului.

Durata proiectului este de 18 luni, începând din 10 decembrie 2013, până pe data de 9 iunie 2015.

Bugetul proiectului este de 470.535 de euro, finanțarea din partea Uniunii Europene fiind de 423.387 de euro , reprezentând  89,98% din bugetul total al  proiectului

Solicitantul proiectului este Centrul pentru Reconstrucție și Dezvoltare Bucovina (Ucraina-Cernauți). Camera de Comerț și Industrie Suceava este partener în cadrul acestui proiect alături de Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (Republica Moldova, Chișinau),  Consiliul Local Cernauti (Ucraina) , Fundatia Științifică și a Culturii Inovaționale pentru Performanță – IRIIS  (România, Iași).

Carmen Fediuc, Manager de Proiect, a precizat că obiectivele proiectului sunt următoarele:  Elaborarea unui  plan  comun  ucraineano-româno-moldovenesc  de  extindere  a relațiilor și colaborării în domeniul transferului tehnologic și susținerea dezvoltării infrastructurii inovaționale în zona transfrontalieră, crearea condițiilor pentru dezvoltarea transferului tehnologic  și îmbunătățirii    infrastructurii inovaționale în zona transfrontalieră, creșterea nivelului de cultură inovațională a grupurilor țintă , părților interesate și beneficiarilor finali, îmbunătățirea climatului investițional din zona transfrontalieră prin dezvoltarea infrastructurii inovaționale.

Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat co-finanțat de statele participante în program.

cci 1209 2

comments

comments




Leave a Reply

avatar