full screen background image

Amenzi de peste 110.000 de lei, după 3 zile de controale ale poliţiştilor rutieri

Politia rutiera     Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier, a reieşit faptul că viteza excesivă constituie, în continuare, o cauză principală generatoare de accidente rutiere grave.

Tocmai de aceea, dar şi în vederea prevenirii unor evenimente nedorite, odată cu începerea noului an şcolar 2014/2015, în zilele de  13-15 septembrie 2014, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu cele de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză pe raza judeţului dar şi pentru constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 479 de sancţiuni contravenţionale (din care 277 pentru depăşirea regimului de viteză, 8 pentru depăşiri neregulamentare, 96 pentru lipsa centurii de siguranţă, 4 pentru defecţiuni tehnice şi  94 pentru alte abateri), în valoare de 111.470 de lei, .

Au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 8 pentru depăşirea regimului de viteză şi 8 pentru depăşiri neregulamentare.

De asemenea, au fost retrase şi 6 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, Mihai S., de 20 de ani, din comuna Fîntînele, a condus autoturismul, pe DN 17, cu o viteza de 142 km/h, în zonă de limitare de 90 km/h, iar Lăcrămioara C., de 58 de ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul, pe DN17, cu viteza de 113 km/h, în localitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar